Reestrunners

Loopgroep Reestrunners de Wijk

In en buiten de Wijk ziet men vaak loopsters of lopers die in hun eentje aan het hardlopen zijn. Hardlopen is en blijft een individuele sport. Toch zijn er velen die het prettig vinden om op een vast moment in de week samen iets te doen in georganiseerd verband waarbij ook het sociale contact een grote rol speelt. Dit kan in de Wijk via de Reestrunners, een groep enthousiaste hardlopers uit de Wijk en omgeving.

De doelstelling van de loopgroep is om samen te gaan hardlopen, ieder op zijn of haar eigen niveau waarbij plezier in het lopen voorop staat. Hardlopen is leuk en wordt nog leuker als je het gerichter en in een groep doet. Elke week wordt er op woensdagavond en zondagochtend gezamenlijk getraind. Woensdag wordt er om 19.00 uur gestart vanaf de molen in de Wijk. Zondagochtend wordt er om 09.00 uur verzameld in de bossen van Staphorst(1ste parkeerplaats Zwarte Dennen) of Havelte (parkeerplaats bij de hunebedden aan de van Helomaweg). Af en toe lopen we op de Lemelerberg, om daarna met zā€™n allen te genieten van een kop koffie met appelgebak.

Tijdens de woensdagavond training wordt er gelopen volgens een gevarieerd trainingsprogramma en op zondagochtend volgt er dan een duurloop. Dit gebeurt op een manier zodat een ieder zijn eigen doelen kan nastreven. Om makkelijker te kunnen lopen, om wat langere afstanden af te kunnen leggen of sneller te lopen. Om de algemene conditie te verhogen en je daardoor gewoon lekkerder te voelen. Het maakt niet uit wat je doel is, of je op recreatief niveau, op wedstrijdniveau, 1 – 5 ā€“ 10 ā€“ 15 km, een halve marathon of zelfs een hele marathon wilt lopen. Iedereen is van harte welkom bij de trainingen. Kijk voor meer inspiratie tabblad “activiteiten Reestrunners”.

 

trainingsschema-kwartaal-1-2017

 

Contactpersonen Reestrunners:
Eddy de Boer (eboer@mail.com)
Gerda Talen (gerda.talen@ziggo.nl)