Historie

Halverwege de negentigerjaren ontstond het idee bij een tweetal atleten om een hardloop wedstrijd te organiseren in De Wijk. Tonnie Korsten en Johan ten Kate waren de grondleggers van deze wedstrijd. Samen met de Oranjevereniging organiseerden zij de eerste Wiekloop in 1997, toen nog over het oude parcours: start bij de feesttent, stukje door het dorp en door naar het ooievaarsstation en terug door Dickninge. Al snel bleken de taken voor de organisatie van de Wiekloop teveel voor twee mensen en werd het bestuur met een aantal extra atleten uitgebreid. Henk Kreeft, Erik Kuyer en Wim van Zanten kwamen het bestuur versterken.

Een brede opzet van de Wiekloop was en is nog steeds de doelstelling. Afstanden die voor iedereen haalbaar zijn van klein tot groot, van recreant tot hardloper, van 1 kilometer tot 10 kilometer.

Onder deskundige leiding werden er vanaf het eerste uur trainingssessies, voorafgaande aan de Wiekloop gehouden, om de Wijkers en recreatielopers te trainen om aan deze unieke dorpsloop “De Wiekloop” mee te kunnen doen. Uit deze  trainingsgroep is de huidige loopgroep de Reestrunners ontstaan.

Vanaf het begin heeft de Wiekloop een doorlopende groei gekend met een start van 200 deelnemers toen naar de huidige 500 deelnemers.

 

 

Het huidige bestuur bestaat uit de volgende personen:

Eddy de Boer
Gerard Westenbrink
Ria Schror

(klik op de naam om de desbetreffende persoon een mailtje te sturen)

Een algemeen mailtje kan naar: info@wiekloop.nl